Att tänka på vid fönsterrenovering

Om man vill renovera fönster på ett bra sätt är det viktigt att först få bort kittet. Detta sker med hjälp av kittlampa. En sådan lampa arbetar med hjälp av infraröd strålning för att lösa upp det gamla kittet som lätt kan skrapas bort så att man kan förnya fönstret på ett optimalt sätt.

Denna måste först sättas på plats. Med rätt nyckel är detta är lätt att utföra. Det är viktigt att lampan sitter fast ordentligt för att ljuset ska kunna riktas på rätt sätt. Detta är dock snabbt gjort och du är snabbt igång med din fönsterrenovering. Ett fönster har längre livslängd än man kanske tror, men vissa specifika åtgärder kan behöva göras för att det ska få nytt liv.

Rullkniv till hjälp vid fönsterrenoveringar

Rullkniv är smart verktyg om du vill få bort kitet. Detta sker utan någon stor ansträngning. 

Om kittlampan har för hög effekt bränner den färgen innan man når fram till den. Om man har för låg effekt så får man vänta in den, vilket förstöra arbetsrytmen. Det är viktigt att få rätt harmoni mellan din och lampans arbetstakt.

En rullkniv har ett finurligt konstruerat kullager som gör att det är lätt att reglera dess funktion för att passa olika fönster och situationer, men först reglerar du in den så att den skär på ett visst konstant djup.

Det är därefter använda en skrapa som gör det trärent. En sån skrapa är bra att ha hemma och kan lätt slipas om. Den är också väldigt billig och är ett bra verktyg att införskaffa. Rätt verktyg är egentligen det grundläggande tipset för en bra fönsterrenovering. Med rätt verktyg är det lätt att få jobbet utfört.​