Hur är det med dieter och bantningsföretagföretag?

Hur är det med dieter och bantningsföretagföretag?

Vi börjar detta ämne med att säga att vi anser att många av dessa företag, som till exempel Jenny Craig och Viktväktarna överlag har sina positiva aspekter. De ger människor en möjlighet att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt genom att tillhandahålla mat som innehåller rekommenderad mängd kalorier. Man får även support och råd på vägen.

Hur är det med dieter?

Hur är det med dieter?

Det negativa är att det kan vara ganska dyrt att medverka när man tänker på medlemsavgift och pris för den speciella maten. Många av dessa företag fordrar att man köper deras egen förpackade mat till alla måltider och det kan bli en stor kostnad. Dock är det ett bra alternativ för de av er som har råd att följa deras plan och kan hålla fast vid det.

Det finns även andra dieter som poppat upp som modeflugor under åren och som lovar snabb viktminskning om man följer deras rekommendationer. Vissa av dessa modenycker kan dock vara riktigt farliga och borde utvärderas innan man ger sig i kast med dem.

En sådan diet är till exempel Atkins, som förespråkar ett lågt intag av kolhydrater. Medans vissa har lyckats väldigt bra med dylika dieter så finns det andra som rapporterat att det finns allvarliga hälsorisker med detta. Atkins har inte alls fått lika fina lovord som GI metoden.

Dieter med ett lågt intag av kolhydrater kan göra så att man går ner i vikt väldigt snabbt, men att sedan hålla kilona borta blir mycket svårare om man inte följer dieten till punkt och pricka. Eftersom man under dieten ska äta mycket protein, undvika vitt bröd och dylikt så kommer du att äta mat som generellt innehåller mycket fett – det kan leda till höga nivåer av kolesterol.

Vissa påståenden kring dessa dieter är helt enkelt inte baserade på fakta. Beroende på upplägget av dieten kommer du att tappa vikt snabbt genom att undvika kolhydrater, men du kommer inte att kunna hålla vikten när du åter börjar inkludera kolhydrater i dina måltider igen. Faktum är att ju längre du håller på med en diet som innehåller en liten mängd kolhydrater desto snabbare kommer du att gå upp kilona du blivit av med igen.

Klicka här för GI metoden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: